Konstruktor

Davor Tari, apsolvent Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu

Rođen 15.02.1983. godine u Virovitici, Republika Hrvatska, ondje pohađa osnovnu školu Vladimir Nazor. Srednju Elektrotehničku školu završio je također u Virovitici 2001. god. Iste godine upisuje Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu usmjeravajući se na područje Organizacije i Informatike. Radi kao demonstrator na Katedri za strojarske konstrukcije na područjima Mehanike i Nauke o Čvrstoći (2006 i 2007).
Trenutno je apsolvent na istom fakultetu.
Od 1993. godine bavi se streljaštvom, a od 1997. i streličarstvom. 2003. godine počinje se baviti Judom, u sklopu fakultetskog JUDO kluba.
Od 2005. pohađa jedriličarsku obuku u Aeroklubu “BROD” kod instruktora letenja Klopan Ivana, ing. zračnog prometa.
Na prvi samostalni let poletio je 05.07.2005. u 7:21 na jedrilici Blanik L – 13. Od tada je skupio preko 140 sati samostalnog naleta.
U slobodno vrijeme bavi se sportskim ribolovom.

Zrakoplovnim konstrukcijama bavi se od 2004. godine, gdje preferira konstrukciju od lameliranih drvenih elemenata. Do sada je konstruirao i potpuno razvio tri različite zrakoplovne konstrukcije, među kojima je i projekt zrakoplova TD – 235 “EVOLUTION II”, koji je razvijen prema zamolbi članova aerokluba “BROD” sa svrhom da se izgradi zrakoplov za potrebe kluba, koje obuhvačaju trenažno letenje, formacijsko letenje i natjecateljsko akrobatsko letenje.

Nema odgovora

Nemožete komentirati.

Prati URL |

FireStats icon Powered by FireStats